Annons
Nyheter

Modehandeln sjönk under 2018

Försäljningen av kläder minskade i december med 3,8 procent jämfört med samma månad året före, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Minskningen gäller både försäljningen i fysiska butiker och e-handeln. Den blev dock inte så stor som Svensk Handel Stil befarat i en prognos gjord i december.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Försäljningen av kläder minskade i december med 3,8 procent jämfört med samma månad året före, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Minskningen gäller både försäljningen i fysiska butiker och e-handeln.

Den blev dock inte så stor som Svensk Handel Stil befarat i en prognos gjord i december.

Annons

"Man kan konstatera att mellandagshandeln varit stor och förbättrade försäljningen", säger Mikael Sandström, ordförande för Svensk Handel Stil, i ett pressmeddelande.

Skohandeln minskade under samma period med 0,3 procent och landade på minus 3,4 procent sett till hela 2018. För klädhandeln blev den totala minskningen sedan 2017 minus 2,8 procent.

"2018 blev ett minusår för modehandeln med en negativ försäljning under de flesta av årets månader. Utvecklingen i Sverige är dock inte isolerad. Bland annat den tyska modehandeln visar en likartad utveckling", säger Mikael Sandström.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons