Nyheter

Miljonböter för Key Code

Företaget Key Code Security har skrämt och lurat konsumenter, enligt Konsumentverket. Nu ska företaget betala två miljoner kronor i marknadsstörningsavgift, efter ett beslut i Patent- och marknadsdomstolen. Key Code var det mest anmälda företaget till Konsumentverket förra året.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Företaget Key Code Security har skrämt och lurat konsumenter, enligt Konsumentverket. Nu ska företaget betala två miljoner kronor i marknadsstörningsavgift, efter ett beslut i Patent- och marknadsdomstolen.

Key Code var det mest anmälda företaget till Konsumentverket förra året. Företagets säljare har enligt myndigheten påstått att personerna de kontaktade var utsatta för pågående id-kapning. De ska sedan ha försökt sälja företagets tjänster som de påstått skyddar mot kapning.

Konsumentombudsmannen (KO) stämde Key Code i början av året. Nu tvingas företaget att upphöra med marknadsföringen, genom att domstolen har fastställt ett tidigare beslut.

Domstolen har också beslutat om löpande vite. Det innebär att Key Code eller personen som står bakom företaget riskerar vite på en miljon kronor i veckan om förbudet bryts.

TT