Annons
Nyheter

Miljardböter för Fiat Chrysler

Fiat Chrysler tvingas betala mer än 700 miljoner dollar (6,2 miljarder kronor) i böter och skadestånd till det amerikanska justitiedepartementet, enskilda delstater och privata bilägare, uppger källor för Reuters. Fordonsjätten stämdes 2017 för fusk i samband med utsläppstester av dieselmotorer.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Fiat Chrysler tvingas betala mer än 700 miljoner dollar (6,2 miljarder kronor) i böter och skadestånd till det amerikanska justitiedepartementet, enskilda delstater och privata bilägare, uppger källor för Reuters.

Fordonsjätten stämdes 2017 för fusk i samband med utsläppstester av dieselmotorer. Stämningen gäller 104 000 bilar som sålts i USA mellan 2014 och 2016. Företaget förnekar att de gjort något olagligt och har tidigare sagt att de aldrig har försökt manipulera resultaten eller medvetet installerat utrustning för att fuska i utsläppstester.

Annons

En tysk underleverantör till företaget förväntas betala 30 miljoner dollar i skadestånd till amerikanska bilägare.

Uppgörelsen i målet kommer att offentliggöras i sin helhet under torsdagen.

Anklagelserna gäller samma typer av mjukvarumanipulationer som tidigare kostat Volkswagen mångmiljardbelopp i uppgörelser. VW erkände 2015 att de installerat olaglig mjukvara i sina bilar och har enbart i USA betalat 25 miljarder dollar i skadestånd och böter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons