Annons
Nyheter

Konkursrykten sänker Takata

Japanska krisdrabbade Takata störtdyker på börsen efter uppgifter om att krockkuddeföretaget överväger att ansöka om konkurs i USA. Investerare i Tokyo är tillbaka från ett tredagarsuppehåll och aktien föll inledningsvis med 11 procent för att sedan återhämta sig något, ned med drygt 7 procent.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Japanska krisdrabbade Takata störtdyker på börsen efter uppgifter om att krockkuddeföretaget överväger att ansöka om konkurs i USA.

Investerare i Tokyo är tillbaka från ett tredagarsuppehåll och aktien föll inledningsvis med 11 procent för att sedan återhämta sig något, ned med drygt 7 procent.

Annons

Tidningen Wall Street Journal uppger att krockkuddeföretaget överväger konkurs som ett alternativ, sedan man i flera år åkt på miljardkostnader för att återta bristfälliga krockkuddar.

Enligt källor till Bloomberg News kan företaget komma att ansöka om konkursskydd enbart för sin amerikanska verksamhet.

Defekta krockkuddar från Takata är globalt kopplade till minst 13 dödsfall och mer än 100 skador. De kan plötsligt explodera och sprida splitter som skadar passagerarna i bilkupén. Över 100 miljoner krockkuddar har återkallats globalt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons