Annons
Nyheter

Kabo Pharmas storägare åtalad

Storägaren och ordföranden i läkemedelsföretaget Karo Pharma, Anders Lönner, har åtalats för grovt insiderbrott, rapporterar Dagens industri.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Storägaren och ordföranden i läkemedelsföretaget Karo Pharma, Anders Lönner, har åtalats för grovt insiderbrott, rapporterar Dagens industri.

Måndagens stämningsansökan till Stockholms tingsrätt omfattar ytterligare en person misstänkt för samma brott, bekräftar åklagaren Olof Kronlund vid Ekobrottsmyndigheten för tidningen.

Annons

Fallet rör Karo Pharmas försäljning av aktier i bolaget Oasmia i fjol. Anders Lönner var tidigare ordförande i båda bolagen. Han lämnade hastigt posten i Oasmia förra våren, men då var aktieaffären redan genomförd. Därför anser åklagaren att försäljningen gjordes med insiderinformation.

Anders Lönner har tidigare tillbakavisat alla brottsmisstankar och förklarat att han anmälde jäv och inte deltog Kabo Pharmas styrelsebeslut att sälja Oasmia-aktier.

"Styrelsen uppfattning är att bolaget och Anders Lönner har agerat klanderfritt varför styrelsen ser framemot ett rättsligt klargörande", skriver Kabo Pharma i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons