Nyheter

Boeingplan och trafiksiffror pressar Norwegian

Det hårt pressade flygbolaget Norwegians aktie rasar omkring sex procent på Oslobörsen. I Norwegians flotta finns ett antal av Boeings 737 Max 8 flygplan, av samma typ som det etiopiska flygplanet som kraschade på söndagen.(TT)
Publicerad 11 mars 2019

Det hårt pressade flygbolaget Norwegians aktie rasar omkring sex procent på Oslobörsen.

I Norwegians flotta finns ett antal av Boeings 737 Max 8 flygplan, av samma typ som det etiopiska flygplanet som kraschade på söndagen. Norwegian har i nuläget inte tagit något beslut om att ta dessa plan ur drift.

Aktien pressas också av färska trafiksiffror från bolaget. Fler flög med Norwegian under februari, men intäkterna per passagerare, yielden, steg inte så mycket som väntat.

Snittintäkterna per yielden steg till 0:32 norska kronor, upp från 0:31 i februari i fjol. Analytiker hade i snitt väntat sig att yielden skulle landa på 0:33 norska kronor, enligt en Reutersenkät.

Totalt reste 2,5 miljoner passagerare med Norwegian under februari, en ökning med åtta procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Samtidigt sjönk kabinfaktorn, som visar på hur välfyllda planen var, med 2,8 procent till 81,5 procent, jämfört med februari förra året.

Rättad: Felaktigt namn på flygplanstypen i tidigare version.

TT