Annons
Nyheter

Izettle väntas bekräfta börsnotering

Det snabbväxande Stockholmsbaserade fintech-bolaget Izettle väntas på tisdagen bekräfta att bolaget siktar på en notering på Stockholmsbörsen. Det spekuleras i en värdering på 10 miljarder.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Uppgifterna om att bolaget är på väg till börsen har cirkulerat sedan i februari, då tidningen DI Digital rapporterade om planerna. I förra veckan rapporterade Financial Times att noteringsplanerna kommer att presenteras under denna vecka.

Det snabbväxande Izettle har sedan det grundades av Jacob de Geer 2010 etablerat sig som leverantör av kassasystem och e-handelsplattformar för småföretag i Norden, Storbritannien, Spanien, Mexiko och Brasilien. Den största konkurrenten är i dagsläget det redan börsnoterade amerikanska företaget Square, grundat av Twitter-skaparen Jack Dorsey.

Annons

De båda bolagen konkurrerar bland annat direkt om den brittiska marknaden.

Hur mycket Izettle kan vara värt är oklart, men i förhandsspekulationerna i Financial Times har det talats om att det blir den största börsnoteringen hittills bland europeiska så kallade fintech-bolag och en värdering på cirka 10 miljarder kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons