Annons
Nyheter

Ilska över flytten bland många Nordea-kunder

Inga förändringar för kunderna, lovar Nordea efter beslutet att flytta huvudkontoret till Finland. Men många upprörs över storbankens agerande - och flera väljer nu att lämna den. - Nordea är ett avslutat kapitel för mig, säger den, fram tills nu, trogna kunden Annelie Boll till TT.(TT)
Publicerad 7 september 2017
””

Beskedet från banken på onsdagskvällen väckte genast kritik från fackföreningsrörelsen. Både Transport och Handels har meddelat att de kommer att lämna banken, och Kommunal överväger att följa efter.

Även LO:s förbundsstyrelse kommer att diskutera ett eventuellt utträde.

Annons

"Ur ett kundperspektiv blir det inga förändringar i vår dagliga verksamhet", lyder rubriken på det första inlägg som banken gjort på sin svenska Facebook-sida efter beskedet.

"Råd att bidra"

Men bland de över 200 kommentarerna går kritiken varm.

Många upprörs över att ett av skälen för flytten är att Nordea inte gillar regeringens planer på att höja resolutionsavgiften, som går till en sorts försäkring i händelse av att krisande banker behöver stöd.

Flera skriver att de kommer att byta bank.

””
””

"Småpojksaktigt"

Christer Boberg, från Karlstad, lyfter också fram att banken fått hjälp av svenska staten både vid krisen på 90-talet och under slutet av 2000-talet.

””

Han var redan innan beslutet missnöjd med att Nordea, liksom andra banker, de senaste åren lagt ned flera kontor på glesbygden.

””

När Nordeas vd Casper von Koskull i våras hotade med att flytta huvudkontoret startade organisationen Skiftet ett upprop om att lämna banken om den gjorde verklighet av planerna. Nästan 16 000 har skrivit under namninsamlingen.

Organisationens inlägg om att nu skrida till verket har delats över 1 500 gånger på Facebook.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons