Nyheter

Huspriserna står still i Stockholm

Priserna på småhus fortsatte att stiga under tredje kvartalet. Jämfört med andra kvartalet har priserna på småhus stigit med tre procent i genomsnitt, enligt ny statistik från Lantmäteriet. Men i Stockholm har priserna för första gången på länge mattats av.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Priserna på småhus fortsatte att stiga under tredje kvartalet. Jämfört med andra kvartalet har priserna på småhus stigit med tre procent i genomsnitt, enligt ny statistik från Lantmäteriet. Men i Stockholm har priserna för första gången på länge mattats av.

"Någon dämpande effekt av amorteringskravet som infördes den första juni har ännu inte verkat på bred front. Däremot är Stockholms läns oförändrade prisutveckling en indikation på att amorteringskravet kan ha gett effekt på marknader med de högsta prisnivåerna", säger Henrik Roos, fastighetsanalytiker på Lantmäteriet, i ett pressmeddelande.

Allra starkast har prisutvecklingen varit i Västernorrlands och Dalarnas län. Jämfört med samma period i fjol har småhuspriserna ökat med tio procent i genomsnitt.

TT