Nyheter

GM:s resultat lyfte mer än väntat

Den amerikanska fordonsjätten General Motors (GM) redovisar en nettovinst på 2,1 miljarder dollar, motsvarande omkring 19 miljarder kronor för det fjärde kvartalet. Det kan jämföras med en nettoförlust på 5,2 miljarder dollar under motsvarande period ett år tidigare.(TT)
Publicerad 6 februari 2019

Den amerikanska fordonsjätten General Motors (GM) redovisar en nettovinst på 2,1 miljarder dollar, motsvarande omkring 19 miljarder kronor för det fjärde kvartalet. Det kan jämföras med en nettoförlust på 5,2 miljarder dollar under motsvarande period ett år tidigare.

Justerat för engångsposter landade resultatet på 1:43 dollar per aktie, vilket var bättre än de 1:22 dollar per aktie som analytiker hade räknat med, enligt en enkät från Refinitiv IBES.

Trots att den totala försäljningen minskade lyftes resultatet av lönsam försäljning av bland annat pickupbilar på den amerikanska marknaden i kombination med kostnadsbesparingar.

Bolaget behåller prognosen för 2019. Enligt den ska resultatet för helåret landa på mellan 6:50 och 7:00 dollar per aktie.

TT