Annons
Nyheter

Fortsatt ökat flygresande i oktober

Flyget fortsätter att gå starkt i Sverige. Jämfört med förra året flög nästan 120 000 fler personer till eller från de statligt ägda flygplatserna i oktober. Det totala antalet passagerare på det statliga flygplatsbolaget Swedavias tio flygplatser i Sverige landade på 3 565 985 personer i oktober.(TT)
Publicerad 9 november 2016

Det totala antalet passagerare på det statliga flygplatsbolaget Swedavias tio flygplatser i Sverige landade på 3 565 985 personer i oktober. Det motsvarar en ökning med 3 procent jämfört med samma månad förra året, visar statistik från Swedavia.

Det är särskilt resorna till destinationer utanför Europa som går framåt, med hela tio procent. Men räknat i total mängd passagerare är det fortfarande flyg inom Europa som dominerar resandet på Swedavias flygplatser. 2 093 593 personer lämnade eller anlände från ett annat europeiskt land i oktober, en ökning med 3 procent.

Annons

Den totala utrikestrafiken - med både avgångar och ankomster inräknade - ökade med 4 procent.

Fördelat på flygplatserna är det Arlanda som står för det ökade utrikesresandet, med en ökning på 7 procent i oktober. Samtliga de övriga flygplatserna backar. Till exempel hade Bromma i Stockholm 17 procent färre utrikesresenärer medan Landvetter i Göteborg - som är Sveriges näst största flygplats räknat i utrikesresande passagerare - backade 2 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons