Annons
Nyheter

EU-förslag om upphovsrätt på nätet

Ta med ditt svenska nätabonnemang utomlands för att se på film och tv-serier på semestern. Det hoppas EU-kommissionen snart ska bli verklighet, när nya förslag på upphovsrätts- och online-området läggs fram vid lunchtid i dag.(TT)
Publicerad 9 december 2015

Ta med ditt svenska nätabonnemang utomlands för att se på film och tv-serier på semestern. Det hoppas EU-kommissionen snart ska bli verklighet, när nya förslag på upphovsrätts- och online-området läggs fram vid lunchtid i dag.

I ett utkast till förslag som har läckt till nyhetssajten Politico Europe talas bland annat om att konsumenter ska få rätt att utnyttja sina hemlandsabonnemang utomlands genom att vara "temporärt närvarande" någon annanstans. Därmed ska till exempel en Netflix-kund från ett EU-land få tillgång till filmer och tv-serier även när han eller hon besöker ett EU-land där tjänsten ännu inte är tillgänglig.

Annons

Förslagen väntas även innehålla stärkt skydd för konsumenter att få ersättning när online-inköpta varor - exempelvis filmer, dataspel eller musik - inte fungerar som de ska efter nedladdning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons