Annons
Nyheter

Dollarn fortsätter falla mot andra valutor

Dollarn faller hårt mot andra valutor. Mot kronan har den sjunkit till 7:90 kronor, den lägsta nivån sedan januari 2015. Det innebär ett kursras mot kronan sedan början av året på 14 procent.(TT)
Publicerad 8 september 2017

Dollarn faller hårt mot andra valutor. Mot kronan har den sjunkit till 7:90 kronor, den lägsta nivån sedan januari 2015. Det innebär ett kursras mot kronan sedan början av året på 14 procent.

Enligt Financial Times befinner sig dollarn redan i den mest utdragna nedförsbacken på valutamarknaden på 14 år och veckans nedgång för dollarn mot ett index av andra världsvalutor är det värsta sedan i maj i år.

Annons

Ökad geopolitisk spänning kring Nordkorea och inrikespolitisk turbulens i USA bidrar till trycket nedåt. Men dollarfallet i fredagens handel hämtar särskilt kraft från det faktum att Europeiska centralbanken (ECB) indikerat att man kan komma att ta första stegen mot en avveckling av sitt program för stödköp av statspapper redan i höst. Samtidigt har ett lågt inflationstryck i USA dragit ned förväntningarna på att USA:s centralbank ska höja styrräntan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons