Nyheter

Börsen positiv till bankfusion

Aktierna i Deutsche Bank och Commerzbank lyfter kraftigt. Investerarna ser positivt på helgens rapporter om att det förs samtal om en fusion mellan de två tyska storbankerna. Deutsche Bank-aktien har vid lunchtid lyft 2,9 procent, medan Commerzbanks aktie har gått upp mer än 5 procent, på Frankfurtbörsen.(TT)
Publicerad 11 mars 2019

Deutsche Bank-aktien har vid lunchtid lyft 2,9 procent, medan Commerzbanks aktie har gått upp mer än 5 procent, på Frankfurtbörsen.

Samtalen, som inte har bekräftats offentligt av någon av de inblandade parterna, ska ha inletts sedan Tysklands regering pressat på Deutsche Bank för att få en långsiktig strategi på plats för att nå lönsamhet efter finanskrisen och alla år med jätteböter.

Tysk polis genomförde i november en räd mot Deutsche Bank inom ramen för en utredning av misstänkt penningtvätt efter den så kallade Panamaläckan. Deutsche bank har sedan dess även bekräftat att banken utreds för misstänkta transaktioner med koppling till Danske Banks penningtvätthärva i Estland 2007-2015.

Nyheten om fusionssamtalen rapporterades först av den tyska tidningen Welt am Sonntag och uppgifterna har i helgen bekräftats av Reuterskällor.

Den tyska staten äger efter kapitaltillskott under finanskrisen 15 procent av Commerzbank och väntas, om det blir en fusion, kvarstå som storägare.

Amerikanska Cerberus Capital Management, storägare i både Commerzbank och Deutsche Bank, ska enligt en Reuters-källa vara positivt inställd till ett samgående.

Andra storägare har dock uttryckt skepsis.

TT