Annons
Nyheter

Skakig börsvecka avslutades nedåt

Stockholmsbörsen sjönk på fredagen och OMXS-index backade 1,2 procent, vilket gav en nedgång på 2,2 procent för hela veckan. Den svaga börsutvecklingen tog vid efter en stark inledning på veckan och bara för några dagar sedan närmade sig OMXS-index en ny historisk toppnivå.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Den svaga börsutvecklingen tog vid efter en stark inledning på veckan och bara för några dagar sedan närmade sig OMXS-index en ny historisk toppnivå.

Nedgången ligger i linje med hur det ser ut på ledande börser i Europa och Asien. Kraftigt stigande obligationsräntor till följd av stark ekonomisk statistik från USA driver utvecklingen.

Annons

Bland tungviktarna i Stockholm drog läkemedelskoncernen Astra Zeneca och telekomtillverkaren Ericsson mest nedåt i kraft av bolagens indextyngd, med kursfall på 0,9 respektive 2,3 procent.

Swedbankaktien, som har fallit hårt de senaste dagarna, pressade också med en nedgång på 1,4 procent. Trycket nedåt på Swedbank följer efter torsdagens bekräftelse av att USA:s justitiedepartement utreder Danske Banks misstänkta penningtvätt i Estland och spekulation kring om även Swedbank, en av de största bankerna i Baltikum, kan komma att dras in i penningtvättsproblemen i regionen.

Londonbörsens FTSE-index föll 1,4 procent, Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 1,1 procent och CAC-index i Paris backade 1,0 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons