Annons
Nyheter

Börsen vek ned sig

Stockholmsbörsen låg länge på plus efter en skakig inledning. Men sent på eftermiddagen sjönk den tillbaka och stängde på minus. När slutsignalen ljöd hade det breda OMXS-indexet backat 0,1 procent.(TT)
Publicerad 6 september 2018

När slutsignalen ljöd hade det breda OMXS-indexet backat 0,1 procent. Bland tungviktarna drog telekomtillverkaren Ericsson mest uppåt, med ett lyft på 3,3 procent efter ett höjt riktpris från analytiker på JP Morgan.

De flesta storbanker gick också bra. Nordeas aktie var upp 0,6 procent sedan banken fått klartecken från Norges konkurrensmyndighet för köpet av Gjensidige Bank.

Annons

Biometribolaget Fingerprint Cards aktie steg 6,1 procent efter beskedet om en ny sensor anpassad till fordonsindustrin.

Kronan sjönk sedan Riksbanken lämnat reporäntan oförändrad, men med en splittrad direktion som beslutat att ändra sin ränteprognos. Nästa höjning av reporäntan väntas enligt Riksbanken bli aktuell i december eller februari.

Utvecklingen på Stockholmsbörsen följde på ännu en skakig börsdag i Asien, där marknaden oroas för tillväxtekonomier med obalanser och risken för att handelskonflikterna mellan USA och andra stora ekonomier, som EU och Kina, ska förvärras.

På de ledande Europabörserna var det också nedåt. Londonbörsens FTSE-index sjönk 0,9 procent, DAX-index i Frankfurt backade 0,7 procent och Parisbörsens CAC-index tappade 0,3 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons