Annons
Nyheter

Boendeekonom: Föreningens ekonomi viktig

Bostadsköpare känner ofta till experternas råd att man bör kontrollera bostadsrättsföreningens ekonomi före ett bostadsköp. Men många förstår inte vad de ska titta efter i föreningens årsredovisning, visar en undersökning som det statliga bolåneinstitutet SBAB har gjort.(TT)
Publicerad 7 september 2017

Bostadsköpare känner ofta till experternas råd att man bör kontrollera bostadsrättsföreningens ekonomi före ett bostadsköp. Men många förstår inte vad de ska titta efter i föreningens årsredovisning, visar en undersökning som det statliga bolåneinstitutet SBAB har gjort.

En förening med dålig ekonomi kan bland annat drabba bostadsrättsägaren med höjda avgifter, enligt Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

””
Annons

Av de 493 personer som deltog i undersökningen svarade 35 procent att de läser årsredovisningen mycket noga, 41 procent att de åtminstone tittade igenom den och 9 procent bläddrade igenom den före ett bostadsköp. Men en tredjedel av dem som läste årsredovisningen svarade att de inte förstod vad de skulle titta efter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons