Annons
Nyheter

Blek dag på Wall Street

Indexen höll sig mestadels i det negativa intervallet på USA-börserna på torsdagen efter en grinig handelsdag. Oro för handelssamtalen med Kina blandades med bleka delårsrapporter och räntespekulationer.(TT)
Publicerad 3 maj 2018

Indexen höll sig mestadels i det negativa intervallet på USA-börserna på torsdagen efter en grinig handelsdag. Oro för handelssamtalen med Kina blandades med bleka delårsrapporter och räntespekulationer.

Den svenska musiktjänsten Spotify drabbades av baksmälla efter en delårsrapport, den första efter introduktionen på börsen, som inte riktigt föll bedömarna i smaken trots ett acceptabelt resultat. "Spotify levererade en bra rapport men Wall Street väntade sig ännu mer av det första uppträdandet på börsscenen", som en analytiker på JP Morgan uttryckte det. Aktien föll 5,7 procent.

Annons

Även elbilstillverkaren Tesla hade det svårt dagen efter sin rapport. Grundaren Elon Musk hade inga svar på analytikernas frågor om det negativa resultatet och det hjälpte inte med nya bedyranden om att produktionen av "folkelbilen" Model 3 nu går enligt plan. Aktien backade 5,5 procent.

Dow Jones industriindex gick upp marginella 0,02 procent medan Nasdaqs kompositindex och S&P 500 tappade 0,2 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons