Annons
Nyheter

Billigare och fler solceller

Installation av solceller ökade med 63 procent i fjol. Nästan all solcellsel produceras på hustak, enligt Energimyndighetens statistik. "Vi ser att det steg för steg både blir enklare och mer lönsamt att skaffa solceller.(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

Installation av solceller ökade med 63 procent i fjol. Nästan all solcellsel produceras på hustak, enligt Energimyndighetens statistik.

"Vi ser att det steg för steg både blir enklare och mer lönsamt att skaffa solceller. De slopade kraven på momsregistrering för privatkunder från och med årsskiftet är ett exempel på detta", skriver Sara Bargi, chef för enheten Hållbar el på Energimyndigheten, i ett pressmeddelande.

Annons

Att den absoluta merparten av solcellerna tar plats på hustak i stället för centraliserade solcellsparker visar att den största drivkraften fortfarande är att använda solelen till den egna förbrukningen.

Priserna på en solcellsinstallation är fortsatt i fallande, men inte i lika hög takt som för några år sedan, enligt myndigheten. Om EU avskaffade eller sänkte tullarna på kinesiska solcellsmoduler skulle priserna kunna sjunka ytterligare, enligt Johan Lindahl på branschorganisationen Svensk Solenergi.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons