Annons
Nyheter

Billiga bostäder lockar inte till flytt

I Ragunda kommun kan du fynda en villa för en bra bit under 500 000 kronor, visar ny statistik. Men de låga priserna verkar inte locka folk att flytta från de dyra storstäderna. - Många bosätter sig där man vet att man kommer få igen pengarna någon gång i framtiden.(TT)
Publicerad 1 oktober 2017
””

Priserna accelererar

Sedan många år tillbaka har bostadspriserna ökat i hela landet och senaste tiden har det accelererat även i småorter som ligger lågt ifrån storstaden.

””
Annons

Prisskillnaden är dock fortfarande stor mellan glesbygd och storstad. I dag kostar en villa i Stockholmsnära Danderyds kommun nära 11 500 000 kronor mer i snitt än motsvarande bostad i Ragunda i Jämtlands län, visar färsk statistik från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Men prisökningen i storstäderna verkar inte locka människor till mindre orter. Många vill ändå tjäna på sitt bostadsköp och i en liten kommun är chansen inte så stor, berättar Lundström.

””

Byte från stad till land

Däremot börjar fler att se över möjligheten att köpa en bostad med pendlingsavstånd till en storstad, visar statistiken. Ett exempel är Nacka kommun där priserna har stigit med 15 procent de senaste åren.

””

TT: Tror du det kan vända? Att folk flyttar till mindre kommuner för att det blir för dyrt i storstäderna?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons