Annons
Nyheter

Bank of America testar ny vapenpolicy

Amerikanska Bank of America går in som en av sju banker i ett miljardpaket som ska rädda vapentillverkaren Remington Outdoor ur en konkursprocess. Lånet väcker frågor om gränserna för bankens nya policy mot finansiering av vissa vapentillverkare.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Det så kallade syndikatlånet till Remington är totalt på 193 miljoner dollar (1,7 miljarder kronor) och Bank of Americas andel utgör en dryg femtedel, enligt dokument inlämnade till en domstol.

Bank of Americas beslut att delta i låneuppgörelsen kommer sedan storbanken för bara några veckor sedan, med hänvisning till att man vill motverka masskjutningar, meddelat att man inte längre ska finansiera företag som tillverkar vapen som liknar militär utrustning men är avsedda för den civila marknaden.

Annons

Bank of America vill inte kommentera uppgifterna med hänvisning till att man inte kommenterar enskilda kundrelationer.

Enligt en Reuters-källa med insyn i konkursprocessen har banken sedan tidigare åtaganden gentemot Remington, vilket medför en risk för ersättningskrav om banken inte går med på det nya lånet.

Remington tillverkar bland annat det halvautomatiska vapen (Bushmaster XM15-E2S) som användes vid attacken mot Sandy Hook Elementary School i Connecticut 2012, då 20 skolbarn och 6 vuxna dödades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons