Annons
Nyheter

Augustirekord på bilmarknaden

Registreringarna av nya personbilar slår rekord i augusti. - Vi har aldrig tidigare varit i närheten av de här siffrorna, säger Bil Swedens vd Bertil Moldén. Registreringarna av nya personbilar ökade med 9,5 procent i augusti och nådde den högsta siffran hittills för en augustimånad.(TT)
Publicerad 1 september 2017

Registreringarna av nya personbilar ökade med 9,5 procent i augusti och nådde den högsta siffran hittills för en augustimånad. För helåret räknar Bil Sweden med ett historiskt rekord för nyregistreringarna på 375 000 bilar, den högsta siffran sedan mätningarna startade 1942.

Trycket skapar problem

Annons

Det finns flera orsaker, som låg ränta, privatleasing och ökning av antalet tvåbilshushåll. Trycket kan skapa problem för den som vill köpa en ny bil.

””

Nyregistreringen av supermiljöbilar ökar också. Under de första åtta månaderna ökade registreringen av elbilar och laddhybrider med 42 procent. Men det är från låga nivåer. Och Bertil Moldén anser att det är på tok för dåligt.

””

Dieseln fortsätter öka

Också diselbilarna fortsätter att öka. Under augusti månad har nyregistreringen gått upp med 7 procent. Diskussionen om dieselns miljöpåverkan tycks inte ha gjort några större avtryck.

Men Bertil Moldén menar att dieseln kommer att bestå, men andelen dieselbilar kommer på sikt att gå ner.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons