Nyheter

Zlatan jagar i Länghemskläder

Bröderna Nyman i Länghem har fått en ny skyltdocka – Zlatan.
– Fast någon Zlatan-effekt har vi inte märkt av ännu, säger vd:n Gustav Örn.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2013
Zlatan i full Länghems-mundering.
Zlatan i full Länghems-mundering.Foto: GUNNAR SEIJBOLD / XP / SCANPIX
Foto: Lionel Cironneau

Zlatan Ibrahimovic jagade på Ådö i Stockholms skärgård i mitten av januari. Och naturligtvis bestod drevet mest av massmedia.

Bilder från jakten kablades ut och Gustav Örn kunde glatt konstatera att Zlatan bar ett kamouflagemönstrat snööverdrag och en ansiktsmask av märket Swedteam. Ett märke som ägs av Bröderna Nyman.

– Det handlar inte om produktplacering. Vi hade inte en aning om detta förrän vi såg en bild i Aftonbladet. Kläderna kan han ju ha köpt i Paris eller var som helst.

Drygt 60 procent av det som Bröderna Nyman producerar hamnar utomlands och tillverkningen sker framförallt i Kina och Polen. Men hemma i Länghem finns elva anställda kvar.

– Egentligen siktar vi mest in oss mot "Svenssonjägaren". Fast det är trevligt att även kända personer väljer vår utrustning, säger Gustav Örn.

Just kamouflagedräkter är en Länghemsspecialité. Och nu är även den doftfria dräkten på väg.

– Man bygger in ett membran i dräkten som gör att djuren inte ska få vittring. Detta är stort i USA och nu lanserar vi det i Sverige.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.