Annons
Nyheter

Veteranbilsdag vid Kroksjön

En hel karavan vetaranbilar sågs rulla mot Kroksjön i eftermiddags.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008
Doris Larsson och Britta Andersson har sett fram emot utflykten. De har aldrig haft körkort själva men minns de gamla bilarna man körde när de var unga. Foto: Katarina Anicic
Doris Larsson och Britta Andersson har sett fram emot utflykten. De har aldrig haft körkort själva men minns de gamla bilarna man körde när de var unga. Foto: Katarina AnicicFoto: 

LIMMARED.

Det var de äldre på Glimringe som fick en upplevelse av några lokala bilentusiaster.

Annons

Inte mindre än 16 bilar kom för att hämta upp de äldre från Glimringe. Britta Andersson och Doris Larsson tycker det är fantastiskt roligt.

– Jag har inte åkt sådana här bilar sedan jag var liten. Mina föräldrar hade en sådan där blå Volvo, den kostade 12 000 kronor på den tiden, säger Britta Andersson.

Håkan Johansson är en av dem som kör och har samlat ihop sina bilintresserade kompisar och bekanta till utflykten.

– Det är en rolig grej. Vi började i Länghem och så tänkte vi att vi kunde köra någon annanstans också, säger Håkan Johansson.

Totalt var det 38 personer som fick åka veteranbil.

– Alla kan inte åka med, men alla som kan gör det. Vi bjöd även in de som har hemsjukvård, berättar Lena Gripestam som är fritidsledare på Glimringe.

Idén fick hon av en kollega på Solbacken i Länghem, som har haft ett par utflykter med bilarna tidigare.

Resan gick – via några trevliga omvägar istället för 27:an – till Kroksjön där det blev fika och en stund i det soliga vädret.

– Det behövs inte mer för att det ska bli bra, säger Lena Gripestam.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons