Nyheter

Vägsatsningar i Tranemo blir av

Vägsatsningar. Var god dröj.
Men besluten står fast. Sträckorna Ljungsarp-Grimsås och Gölingstorp-Dalstorp ska förbättras.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2009

För båda vägavsnitten var förhoppningen att arbetena skulle komma i gång denna vår/sommar. Men som synes så har inget hänt.

När det gäller Ljungsarp-Grimsås så har ärendet bollats mellan Vägverket och Länsstyrelsen. Och nu är det åter Länsstyrelsen som har avgörandet, den måste godkänna miljökonsekvensbeskrivningen.

Pengar finns redan avsatta, notan hamnar kring 20 miljoner kronor. Men länsstyrelsen ska säga sitt och besluten ska vinna laga kraft och upphandling ska ske.

– Därför har vi bestämt oss för att föra över pengarna till nästa år. Och förhoppningen är att vägen ska kunna göras färdig då, säger Pernilla Nilsson, planerare hos Vägverket och med ansvar för Sjuhärad.

Vägen mellan Ljungsarp och Grimsås ska asfalteras och breddas. Dessutom ändras dragningen genom Ljungs-arp. Vägen ”flyttas” från nuvarande läge till industrigatan som går förbi Ray Metallfabrik och Tidbecks.

Arbetet med sträckan Gölingstorp-Dalstorp har också skjutits framåt. Men också här finns pengar avsatta, Vägverket, regionen, kommunen, Sparbanken Tranemo och Dalstorpsgruppen har gått ihop om en sjumiljonerssatsning.

– Och här har vi tagit beslutet att börja vid Gölingstorp, vid 156:an. Och sedan arbeta mot Dalstorp så länge pengarna räcker.

I detta val ingår dels förhoppningen att pengarna blir extra mycket ”värda”. Men det finns också en baktanke, Vägverket går in i en ny planperiod 2010 och kanske, kanske kan nya medel komma inrullande.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.