Nyheter

Uddebo får hjälp av designlegend

En av designvärldens största stjärnor, Giulio Cappellini, ger draghjälp åt Väveriet i Uddebo.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2008
Giulio Cappellini
Giulio CappelliniFoto: Ek Media

Cappellini som är en av de stora designlegenderna och som betraktats som världens mäktigaste möbelproducent, har satt sin signatur på tre nya möbeltyger från Uddebo.

Tygerna premiärvisas i dag och fyra dagar framåt på möbelmässan Stockholm Furniture Fair. Cappellini där dessutom hedersgäst vid årets mässa, där han inrett en lounge med egna alster, däribland flera produkter från Väveriet i Uddebo.

Giulio Cappelini är född i Milano och tog examen i arkitektur 1979. Sedan dess har han arbetat i familjeföretaget Cappellini som art director och desginer, där han har gjort sig ett världsnamn som designer. Hans stil beskrivs som tidlös och elegant. Bland annat har han designat interiören i kultbilen Fiat 500 som segrade i Årets Bil 2008.

Väveriet i Uddebo har ett 30–tal anställda och ägs i dag av det norska företaget Gidbrandsdalens Uldvarefabrik.

Väveriet, som ingår i Gudbrandsdalens Uldvarefabrik as, omsatte cirka 45 miljoner kronor och hade 30 anställda 2007. Allt tillverkas i Uddebo i Sjuhäradsbygden.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.