Annons
Nyheter

Tranemoföretagare nöjda med klimatet

Bra!
Så sammanfattar företagare Tranemo kommuns företagsklimat.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2008

3,8 i betyg på en sexgradig skala kan översättas med just ordet bra. Och nästan exakt samma medelvärde har företagen bidragit med under de senaste åren.

Men det finns några områden som drar ner betyget.

Annons

Det är framförallt vägarna och tele- och IT-nätet. Kommunala regler och byråkrati finns också med på icke-tycka-om-listan.

Det är Svenskt Näringsliv som ännu en gång sett till att frågor ställts till företag runt om i landet. I Tranemo valdes 198 företag ut och 119 svarade. Och företagarna i Tranemo är aningen mer positiva än rikssnittet.

65:e plats

Svenskt Näringsliv, med biträdande regionchefen Peter Gaestadius i spetsen, reser nu runt och presenterar siffror och tankar. Så småningom presenteras också en rankning av företagsklimatet i Sverige. I den senaste hamnade Tranemo kommun på 67:e plats.

– Det är omöjligt att säga om Tranemo lyckas behålla sin placering.

Nyligen kom Forum för småföretagarforskning med sin variant av analys. Och i den hamnade Tranemo på 65:e plats i landet när det gäller företagsklimat.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons