Annons
Nyheter

Tranemo tar strid för buss

Tranemo kommun skärper tonen mot Västtrafik för att rädda hotad busslinje.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

Målet är att rädda busslinjen 351. Den mellan Tranemo och Gislaved.

Västtrafik Sjuhärad tog i april beslutet att lägga ned linjen. Och det redan nu i juni. Motiveringen var dels sparkrav och dels det klena antalet resande. Men den statistiken ifrågasätter Tranemo. Som också ifrågasätter en mängd andra saker i hanteringen av linjen.

Annons

”Processen har varit mycket otydlig och Tranemo kommun har fått tvetydiga besked... Kravet på samrådsmöte har inte uppfyllts... Linje 351 är ett mycket viktigt pendlarstråk... Att bara lägga ned en linje rakt av utan att se över helheten anser Tranemo kommun vara ett felaktigt tillvägagångssätt...”.

Så står det i det brev nummer två som kommunen nu skickar till Västrafik. Och allt mynnar ut i kravet på ett möte där Västrafik. Länstrafiken i Jönköping och kommunerna Gislaved och Tranemo deltar.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons