Nyheter

Slöjdkunskaper på kafé

Pinnspets, marbosömn, blockhusruta och lapptäcksteknik var ord som flödade i Sjötofta under helgen när De sju häradernas hemslöjdsförening anordnade slöjdkafé.
Nyheter • Publicerad 22 september 2008
Elsa Lindqvist och Hanne Samuelsson provar på pennspets-metoden.
Elsa Lindqvist och Hanne Samuelsson provar på pennspets-metoden.Foto: Peter Elvemo

Sjötofta.

I den gamla prästgården i Sjötofta hade det under helgen samlats flertalet slöjdintresserade för att ta del av gammal slöjdkunskap.

–?Det är meningen att man ska få se hur det gick till förr i tiden, säger Margareta Ström, representant för Kind-falangen i föreningen.Under söndagen hade totalt sju personer letat sig till den gamla prästgården.

–?Det är alldeles lagom, säger Margareta Ström. Det finns inte så mycket mer plats här. Sen får alla tid till att prova alla metoder.

Helgens slöjdkafé är en av totalt sex som anordnas under året. Målet är att alla härader någon gång ska få stå som värd.

–?Senare i höst planerar vi att ha aktiviteter i Dalsjöfors och Ljung.

Peter Elvemo
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.