Nyheter

Sen kväll med Riggo – då blir det fullsatt

Drömmer du om att vara med i direktsändning på tv?
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2008
Erik Norén tramsar i logen och vill prova en kortkort på Johan Göransson.
Erik Norén tramsar i logen och vill prova en kortkort på Johan Göransson.Foto: Lollo Alling
Richard Skoglund (vänster) har i år knutit Henrik Gustavsson, professionell showartist från Stockholm, till sin show.
Richard Skoglund (vänster) har i år knutit Henrik Gustavsson, professionell showartist från Stockholm, till sin show.Foto: Lollo Alling
Förberedelser inför showen börjar med att få ordning på kläderna. Richard Skoglund (vänster), Martha Parkman och Christina von Kern jobbar på.
Förberedelser inför showen börjar med att få ordning på kläderna. Richard Skoglund (vänster), Martha Parkman och Christina von Kern jobbar på.Foto: Lollo Alling

Det kan nästan bli verklighet på Lillsjön i kväll. Riggo är igång igen, i år med showen ”Sen kväll med Riggo”.

För sjätte året återvänder Richard Skoglund till sin hemby Nittorp för preimär med en ny krogshow. I år tar de med publiken på en direktsänd tv-show.

– Vi har med ett tv-team, har storbildskärmar och ett husband. Och konfrenciern tar med publiken upp på scen för intervjuer, berättar Richard.

Premiärerna i Nittorp började när Richard utbildade sig till musikalartist i Göteborg, och kom att tänka på den gamla danslokalen hemma i byn.

– Den stod tom och jag tänkte att man måste kunna göra något där, säger Richard.

Och med de enorma ideella krafter han har till sin hjälp har det gått att förverkliga.

– Skulle man göra detta i Stockholm så skulle det inte gå, att betala alla dessa som arbetar. Men nu jobbar alla för den lokala idrottsföreningen som får del av biljettintäkterna, säger RIchard.

Henrik reflekterar också över hur landsbygden har förändrats vad gäller kultur.

– Förr var det så att folk på landet kunde nöja sig med mindre. Men nu måste man vara oerhört professionell även där, säger Henrik.

Och proffessionell upplever han att Riggo är, mer än väl.

Henrik Gustavsson är med Riggos för första året och kommer att vara showens konfrencier. Han är rejält imponerad av kvaliteten Richard Skoglund håller på sina shower.

– Du skulle ha sett i går. Vi hade en oerhört svår publik, men som de fick igång den. Får vi bara tio procent av det i kväll så blir det enormt, säger Henrik.

Lollo Alling
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.