Annons
Nyheter

Renovering av Gula huset i Uddebo blir skraplotteri

Gula huset behöver målas. Helst i år. Men hur kul är det att skrapa det?
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011
En av gavlarna på Gula huset, som ska rutas in med skraplotter.
En av gavlarna på Gula huset, som ska rutas in med skraplotter.Foto: Magnus Josefsson

Jo, nu ska det bli kul. För själva skrapningen ska göras till ett jippo. Ett stort skraplotteri.

– Den här idén har sin grund i att vi som jobbar med Gula huset har så roligt ihop. Och vågar ta ut svängarna, berättar Claes Blixt, en av styrelseledamöterna.

Annons

Och dessutom är gänget mycket bra på att föda nya idéer. Ankrace med levande ankor och konstauktion är bara några exempel.

Hur ska den stora skrapardagen den sjunde maj gå till?

– Tre av husets sidor – men inte den mot vägen – rutas in i stora skraplotter på en gånger en meter. Klockan tolv går startskottet och då får ”skraparna” rusa fram och välja en ruta. Ju högre upp på väggen man tar sig desto större chans till högvinst.

Funktionärer går runt och godkänner skrapningen på de olika ytorna. Och när en ruta är godkänd är det bara dags att gå på en ny ruta. Sponsorer ska skänka vinster till det här stora lotteriet, som förhoppningsvis kommer att bestå av 100 olika skraplotter.

– Klockan fem är det prisutdelning. Då får man reda på om man vunnit en ljuddämpare, en mössa eller kanske limfog. Eller något annat häftigt.

Vad behöver jag ha med mig för att kunna delta?

– En vässad skrapa. Och kläder efter väder, säger Claes Blixt.

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons