Nyheter

Musikal om vänskap i Ljungsarp

Man kan inte köpa sina vänner.
Det är ett av budskapen i den musikal som sattes upp av Ljungsarps skola i dag.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2008
?Blommor och skratt? handlar om vänskap. Alla behöver vänner och för att få vänner får man allt vara en också, sjunger barnen under ledning av danspedagogen Katja Liljedahl.
?Blommor och skratt? handlar om vänskap. Alla behöver vänner och för att få vänner får man allt vara en också, sjunger barnen under ledning av danspedagogen Katja Liljedahl.Foto: Katarina Anicic

– Askul, men svettigt! säger Marcus Wallgren, åtta år.

Ja, varmt blev det inne i den fullsatta Missionskyrkan dit både dagisbarn, skolelever och traktens pensionärer kommit för att titta och lyssna på ”Blommor och skratt”.

– Det är roligt att så mycket folk kom, säger Elin Mårtensson, också åtta år.

”Blommor och skratt” handlar om vänskap. Alla behöver vänner och för att få vänner får man allt vara en också, sjunger barnen under ledning av danspedagogen Katja Liljedahl.

Musikalen är ett projekt tillsammans med musikskolan och barnen och lärarna har övat sedan vårterminens start. Barnen, som går i klass 2–6, har själva gjort kulisserna och och plockat ihop sina scenkläder.

– De har fått välja själva om de vill dansa, sjunga i kör eller vara skådespelare. Det har varit en väldig glädje inför det här, säger klassläraren Elisabeth Petersson.

Barnen har deltagit mycket i utformningen, även om musikalen är färdigskriven sedan innan och har satts upp på andra skolor i landet.

– Vi jobbar alltid med värdegrunder, det går som en röd tråd genom hela undervisningen. Det är bra att kunna gestalta det på det här sättet där alla behövs, säger Elisabeth Petersson.

På kvällen spelades musikalen upp en gång till, då föräldrar och andra släktingar kunde komma för att se sina barn.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.