Nyheter

Minskad omsättning för Svedbergs

Badrumstillverkaren Svedbergs delårsrapport för januari till juni i år blev i stort sätt oförändrad jämfört med förra året.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2008

Trots det positiva bemötandet av företagets nya produkt ”Easy”, som är anpassat för mindre badrum, har omsättningen inte ökat nämnvärt. Den totala omsättningen uppgick till 277,2 miljoner kronor jämfört med 276,9 miljoner förra året.

Resultatet före skatt blev 55, 3 miljoner kronor jämfört med 58, 8 miljoner kronor förra året. Marknaden i Sverige och i Finland ökade medan omsättningen på den norska och danska marknaden minskade.

Vinst per aktie blev 1,90 kronor. Det är en minskning med 16 öre från förra året.

Enligt Svedbergs beror resultatförändringarna på valutaförluster och kostnader för att effektivisera gjutmarmorproduktionen. Det blev en kostsam flytt till Hällabäck i Småland. Enligt Svedbers kommer produktionen av gjutmarmor öka och därmed möjliggöra för högre volymer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.