Annons
Nyheter
Det blev tredje gången gillt för Länghemskolan vid Rätt Låt Vinner-tävlingen i Borås igår.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2008
Klasskompisarna körade bakom Madeleine Bagger när Länghemskolan tog hem Rätt Låt Vinner.
Klasskompisarna körade bakom Madeleine Bagger när Länghemskolan tog hem Rätt Låt Vinner.Foto: Lars-Åke Green

Klass fem vann 25?000 kronor med somriga schlagern ”Kärlekens dröm.”

Det blev ett väldigt mycket kramar och glädjetårar på scenen inför jublande anhängare när juryn efter en hel del vånda korat vinnarna.

Annons

Helt klart fanns mycket bra att välja mellan, men juryn fastnade för Kärlekens dröm, som hade ”energi, bra koreografi och sommarkänsla och fick juryns fötter att stampa direkt”.

Klassföreståndaren och musikern Mats Grönberg har haft med tre klasser på lika många år i tävlingen och står för mycket vägledning och peppning. Men betonar att bidraget var duktiga eleven Madeleine Baggers verk.

– Inte en ton är ändrad. Det mest fantastiska är att vi hade tre bidrag från samma klass, skolan fick rösta fram vilket vi skulle ta, säger han med beundran i rösten.

Även läraren Ola Sjöberg och tidigare eleven Hanna Kullneff hjälpte till att skapa vinnarbidraget genom att hålla i koreografidelen.

Alla tävlande bjuds i dag på Liseberg och får dessutom spela upp en gång till på nöjesfältets scen, förmodligen inför riktigt stor publik.

Odiskutabelt fanns här riktigt goda talanger, som sannolikt återkommer på tävlingsscener lite varstans i framtiden. Stor spridning på musikstilarna var det också, med allt från jazzballader till nypunk.

Den största ensemblen, 5A från Söndermarksskolen i danska Vejle fick ett särskilt hedersomnämnande från juryn för sin mycket välarrangerade popballad.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons