Annons
Nyheter

"Hon har tackat nej till Vita huset - men tackar ja till Tranemo"

– Det är ett beundransvärt initiativ som kan uppmuntra till spontanidrott, säger Pia Sundhage, förbundskapten för det svenska damlandslaget i fotboll, om multisportarenan i Grimsås som hon inviger i dag.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2014
Foto: 

– Hon har tackat nej till Vita huset i Washington men hon tackar ja till Tranängsskolan i Tranemo. Här finns inga divalater, säger Sparbanken Tranemos vd K-G Magnusson och applåderna ekar i den välfyllda Tranängsskolan välfyllda aula.

Pia Sundhage var på plats i Tranemo under gårdagseftermiddagen för att föreläsa om "Att leda med glädje - Spela på rätt fot". Efter K-G Magnussons presentation tog Sundhage fram gitarren och rev av "Vi är tjejer, vi är bäst" och applåderna dånade ännu kraftigare.

Annons

Det märks att Pia Sundhage, född och uppvuxen i Marbäck i Ulricehamns kommun, är en av Sveriges mest folkkära personer. Innan föreläsningen började var det många som ville hälsa på Pia och det var en hel del bekanta ansikten. En kvinna kom fram till Pia och berättade att de hade spelat i Ulricehamns damlag tillsammans.

– Det är roligt när det kommer hit gamla polare. Det blir "kommer du ihåg" och man pratar Vistavallen och minnen från när jag var tolv år gammal, säger den svenska förbundskaptenen.

Hon kom senast från Växjö med en 3-0-seger mot Nordirland i bagaget och landade i Tranemo under fredagseftermiddagen för att delta vid invigningen av multisportarenan i Grimsås i dag.

– Det är ett bra initiativ. Nu har jag jobbat så hårt och varit ute på så mycket och då känns det bra att få möjlighet att kunna ge tillbaka till fotbollen och inte minst leken fotbollen.

– Allt är väldigt välorganiserat i Sverige och det är bra men man får inte glömma bort spontaniteten och leken. Det här blir en samlingsplats där man får leka fotboll och kanske är det någon som blir riktigt bra på den leken.

Även om Pia Sundhage har varit såväl spelare och tränare i den absoluta världstoppen med alla de krav och den press det innebär menar hon att man med små medel kan ha kvar glädjen och det lustfyllda med fotbollen.

– Efter landskampen mot Nordirland i går (läs i torsdags) var det en spelare som sa till mig: "vad roligt det var att spela i dag". När jag får den kommentaren vet jag att vi är på rätt väg.

Pia Sundhage efterskänkte sitt arvode till Grimsås samhällsförening och satsningen på multisportarenan.

Tomas Serholt
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons