Annons
Nyheter
I kväll är många skolbarn i Ambjörnarp och Sjötofta hesa.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2009
Drygt 150 barn och vuxna samlades på Forumtorget i kväll. Och budskapet var givet.
Drygt 150 barn och vuxna samlades på Forumtorget i kväll. Och budskapet var givet.Foto: Magnus Josefsson

Demonstrationen på Forumtorget både syntes och hördes.

Barn och föräldrar sökte sig i en strid ström till torget framför kommunhuset. Till slut blev det – med lite hjälp från Solbacken – drygt 150 demonstranter.

Annons

Och det budskap som framfördes var VI VILL HA SKOLAN KVAR. Kryddat med ett stort antal plakat där utvikningar i ämnet presenterades: Låt hela kommunen leva, Bevara småskolorna, Tänk efter före, Kortsiktig besparing, Låt våran landsbygd leva...

Det var naturligtvis hotet mot skolan i Sjötofta som lockat deltagarna. Och måltavlan var de politiker som fick ett anorlunda mottagande på vägen in mot fullmäktigemötet.

Politikerna kunde konstatera att engagemanget var imponerande. Men några tankar om Sjötoftaskolan och andra sparförslag ville de inte bidra med.

Inte heller kommunalrådet Crister Persson (C) lämnade några sådana när han klev ut till demonstranterna. ”Jag tar till mig detta och ser ert stora engagemang – men kan inte säga något i nuläget”.

Men stunden av allvar närmar sig för skolan i Sjötofta, Solbackens äldreboende i Länghem och de andra verksamheterna på hot-listan.

– Vi räknar med att kunna lägga ett färdigt förslag till kommunstyrelsens arbetsutskotts möte den 16 mars, slog Crister Persson fast.

Sedan gick han in till de andra politikerna i fullmäktigesalen. Med sig hade han namnlistor med 450 namn.

Och utanför kommunhusets stod demonstranternas ”gåva” kvar. En avbarrad gran klädd med sorgband och hårda sparpaket.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons