Nyheter

Ett lyft för Tranemo IF

Ett lyft för fotbollen i Tranemo. Nu är barackerna på plats på Tranehov.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2009
Den sista av de sju barackerna lyfts på plats.
Den sista av de sju barackerna lyfts på plats.Foto: Magnus Josefsson

Sju baracker som bildar en enhet. Och ett alternativ till allt som förstördes i branden i februari.

I går lyftes de på plats och därmed blir det ett mindre kringflackande liv för fotbollsfolket. Hyrestiden löper fram till oktober och notan slutar kring 200 000 kronor. En utgift som fördelas mellan kommunen, Sparbanken Tranemo och Tranemo IF.

Förhoppningen är att den nya klubbstugan ska stå klar till hösten. Diskussioner pågår mellan TIF och försäkringsbolaget och frågan är hur mycket idrottsföreningen vill/kan/bör satsa.

Idag har TIF igång 16 lag och en fotbollsskola. Men att ungdomskullarna minskar framöver är en pusselbit. En annan är förslaget att bygga en konstgräsplan i kommunen. Byggs en sådan vid Tranehov krävs fler omklädningsrum, byggs den vid simhallen förändras förutsättningarna.

Vid branden totalförstördes nio omklädningsrum, bastun och klubbstugan. Och dessutom tog lågorna minnen i form av foton och tidningsklipp.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.