Annons
Nyheter
En kraftig brand bröt på söndagskvällen ut i en större verkstadsbyggnad samt panncentral på fastigheten Rosenlund i Limmared.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2010
Foto: Joakim Eriksson

Stora resurser sattes in för att bekämpa branden som hotade ett intilliggande bostadshus samt en ladugård med ett stort antal djur. Larmet om branden kom till räddningstjänsten klockan 20.15 i går kväll.

Stort pådrag

Annons

Ett stort pådrag av brandbilar och brandmän skickades till platsen eftersom byggnaden var mycket stor, enligt uppgift 60 gånger sju meter i storlek, och branden hotade både ett bostadshus och en ladugård i närheten. I ladugården fanns omkring 180 djur. Förutom räddningstjänsten i Borås ryckte brandkårerna i Limmared, Tranemo, Ulricehamn, Svenljunga ut, tillsammans med en ledningsbil från Vegby.

– Det brinner för fullt i byggnaden och vi arbetar i första hand för begränsa eldens spridning, inte för att släcka branden, sade jourhavande brandbefäl i Borås till BT vid 23-tiden.

Eftersläckning och bevakning pågick hela natten och först vid sjutiden på måndagsmorgonen kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Både intilliggande byggnader och djur klarade sig utan skador.

Brandorsaken är ännu okänd.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons