Annons
Nyheter

Dalstorps alldeles egna skeppskök

Efter omfattande renoveringsarbete i över ett år har den nedlagda grillen i Dalstorp äntligen fått en helt ny och marin skepnad.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2011
Att helt undvika halvfabrikat och producera helt hemmalagad mat är viktigt för Michael Jensen, ägare till Kabyssen.
Att helt undvika halvfabrikat och producera helt hemmalagad mat är viktigt för Michael Jensen, ägare till Kabyssen.Foto: Madeleine Korneliusson

Kabyssen har nu varit öppen i några veckor och ägaren Michael Jensen är nöjdare än någonsin.

Det märks att Michael Jensen är stolt över sitt Kabyssen. Han berättar ivrigt och gärna om det stora renoveringsarbetet han utfört sedan han köpte den fallfärdiga grillen i Dalstorp för 16 månader sedan.

Annons

– Jag har gjort allt själv, förutom att dra de elektriska ledningarna och en del av VVS-arbetet.

Han visar det av en båthandlare införskaffade mahognyliknande träet som återkommer i både terrassen, baren och fönsterbrädorna. Michael är gammal sjöman och just det marina temat är återkommande i restaurangen.

– Det hade kanske gått lite snabbare om jag inte hade gjort allt själv. Men det hade jag inte råd med, säger Michael som stötte på viss otålighet i bygden under renoveringsarbetet.

Sammanlagt har Michael Jensen lagt ner runt 3 500 arbetstimmar på att helrenovera och bygga ut den ursprungliga lokalen som tidigare huserade en pizzeria och ett ATG-ombud. Men från och med premiären den 29 juli serveras det endast husmanskost och en à la cartemeny med 100 procent hemmalagad mat på Kabyssen.

– Förutom ketchupen, den köper jag. Men hamburgerdressingen, den gör vi själva!

Och det verkar vara ett uppskattat grepp bland daltorpsborna. Kunderna kommer i en stadig ström.

– Det är mycket uppskattat och har förändrat hela bygden. Jag har aldrig träffat så mycket glada människor! säger Michael med ett leende.

Madeleine Korneliusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons