Nyheter

C bjuder in till energimöte

Energin står i fokus i Mossebo på torsdagskvällenl. Den lokala centeravdelningen har bjudit in kunniga inom olika energiområden att berätta mer.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2008

– Den träffen vänder sig till alla intresserade, det är inget politiskt möte, säger Crister Persson, en av initiativtagarna.

Vindkraft är en alternativ energikälla som kan komma till Tranemo kommun så småningom. Kommunen håller just nu på att utreda förutsättningarna och planarkitekt Göran Molin ska berätta mer om det.

– Leif Karlsson från Bollebygd berättar om solfångare och Göran Petersson från Tranemo Rör kommer att prata om pellets och vedeldning, säger Crister Persson.

Dessutom finns representanter från Hushållningssällskapet för att berätta om biogas och energiskog.

Klimatdebatten i samhället i stort är bakgrunden till träffen i kväll. Crister Persson är övertygad om att intresset är stort.

– Jag vet att engagemanget för de här frågorna är stort och jag hoppas att alla intresserade passar på att komma på mötet. Vi ser det här som ett första steg i något större.

Crister Persson skulle gärna se att det till exempel startas någon kurs i att bygga solfångare som ett resultat av träffen.

– Det vore kul om vi kunde få igång en lokal diskussion men också något praktiskt, säger Crister Persson.

Träffen hålls i Mossebo bygdegård torsdag kväll.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.