Nyheter

35 trotsade snöovädret för energikväll i Mossebo

Alternativa energikällor intresserar tranemoborna. Trots snöoväder kom 35 personer till energikvällen i Mossebo bygdegård i torsdags.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2008
Stort intresse för vindkraft och solenergi på energikvällen i Mossebo.
Stort intresse för vindkraft och solenergi på energikvällen i Mossebo.Foto: Joakim Ståhl / SCANPIX

– Vindkraft och solenergi var väl det som de flesta var nyfikna på, i viss mån även pellets, men det är ju förhållandevis vanligt redan idag, säger Crister Persson, en av initiativtagarna.

Deltagarna fick dessutom veta mer om energiskog och biogas.

– Min förhoppning är att vi ska kunna gå vidare på något sätt, lite mer konkret. I vilken form fick vi inte riktigt tid att prata om, säger Crister Persson.

I sin roll som kommunalråd ser han att det finns mycket att göra på politisk nivå, inte minst för att underlätta för olika intressenter.

– Det ligger också på oss att sprida information och ge tillfälle för diskussioner.

Den vindkraftutredning som pågår är också ett bra exempel som Crister Persson ser det. När den är klar ska det bli enklare för företag och privatpersoner som vill bygga vindkraftverk i området.

– Mossebo är en gynnsam plats har det visat sig. Det ställs ju också krav på en stark infrastruktur med bra vägar för att det ska vara praktiskt möjligt och det har vi här, säger Crister Persson.

För den enskilde tror han att solfångare kan vara ett intressant komplement för energiförsörjning.

– Här finns också statliga bidrag att söka för privatpersoner, säger Crister Persson.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.