Nyheter

Mörnbäck lyfter buskis-covers

”Nu fick den liv igen den gamla buskisen?” Ja, så sjöng ensemblen i slutet på den fjärde upplagan av turnébuskisen. Men, jag vet inte om det var så mycket nytt liv.
Nyheter • Publicerad 18 september 2012

Har man följt Stefan-Krister, Falkenbergsrevyn och Mörnbäck genom åren så blir det inte mycket nytt. Mest covers på gamla skämt – och sanningen är att originalen är bättre!

Men låt mig också direkt konstatera att premiärpubliken gillade vad de såg och hörde. Skratt och applåder avlöste varandra.

Tyvärr inleds det hela lite trögt och med allt för billiga dildoskämt. Ribban läggs på en låg nivå, men höjs efter paus med flera roliga inslag och framförallt visar männen att de inte bara spelar på sex utan också sax och andra trevliga instrument.

Imitatören Jörgen Mörnbäck är kvällens clou. Han bjuder på sina ”gubbar”, några i nyskrivna texter som Ranelids ”Mirakel-samtal” med fotbollsgrabbar.

Mörnbäck visade också att han behärskar ett trumset och tillsammans med Bertil Schough bjuder de som Agda och Rut på ett härligt nostalginummer från anno 1939 i Varberg.

Håkan Runevad gör Fågelskådarens mamma mycket träffsäkert och för dem som inte sett denna sketch tidigare är det ett toppnummer – trots mycket sexinfluerat, men här hör det hemma.

Håkan briljerar också som ”Pavo från Riga” i ett annars trögt trollerinummer.

Bertil Schough är gruppens speleman och får också briljera i ett par nummer.

Stefan Gerhardsson fyller upp, men det känns som att han varit roligare på scen och Olvert-numret är nu mycket föråldrat.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en mysig och smålustig fredagskväll på Lisebergsteatern.

Kjellåke Dahlin

110 % buskis

Premiär: 14 november

Spelplats: Lisebergsteatern, Göteborg

På scen: Stefan Gerhardsson, Jörgen Mörnbäck, Håkan Runevad och Bertil Schough.

Regi: Anders Wällhed

Publik: 490 ( majoritet 60+)

Speltid: Drygt 2 timmar (inkl paus)

Turné: 30 föreställningar på ett 20-tal orter. Sagabiografen i Borås 6-7 oktober.

Bäst: Mörnbäcks ”gubbar” och de musikaliska numren.

Sämst: Billiga sex- och underlivsskämt. Känns passé?

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.