Nyheter

Alternativa julvisor på Stadsteatern

Julstök – innan ni tröttnar på’t är titeln på Stadsteaterns musikaliska divertissemang med julstuk som spelas vid lunchtimmen fram till och med den 21 december.
Nyheter • Publicerad 8 december 2011

Spelplats är före detta Röda rummet, nu omvandlat till en mycket liten scen som lämpar sig utmärkt till framföranden av det här slaget.

De sjungande skådespelarna bestod av två damer och två herrar: Maria Nilsson Havrell och Elin Bornell, Frederik Nilsson och Sven Olof Jansson. De hade gott stöd av kapellmästaren och multiinstrumentalisten Rolf Hedberg med sina tre musikanter från Stadsteatern. Tillsammans bjöd den här ensemblen på en underhållning fylld av smittande entusiasm.

För att inte göra avkall på traditionerna inledde man med ett medley av kända julvisor, eller snarare ett egensinnigt montage av dessa. Så var då den konventionella delen av programmet avklarad. Den därpå följande kavalkaden innehöll melodier på ett eller annat sätt med anknytning till julen, sällan eller aldrig hörda.

Det blev en variationsrik blandning av elakt, roligt, stämningsfullt? Den brutala visan om fähunden Mr Grinch kontrasterade mot Joni Mitchells vemodiga River, melodier med lokalanknytning mot den exotiska Godjulvisan från Hawaii. Den sistnämnda med ackompanjemang av en äkta hawaiigitarr!

På det hela taget bjöd musikanter och sångare på en helgjuten musikalisk underhållning. Det är värt att understryka att skådespelarna, som ju främst är talande personer, presterade särdeles njutbara sånginsatser. Därför, bästa läsare, variera lunchtimmen med en gedigen musikalisk underhållning och pröva samtidigt en välsmakande landgång som bland annat innehåller en bit äkta julskinka.

Bo W Jonsson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.