Nyheter

På jakt efter festivalens själ och hjärta

Lyckoruset, smutsen och kärleken.
Så sammanfattar BLT:s Sweden Rock-bloggare Fredrik Thomasson sin favoritfestival.
Nu har han packat tandborsten och gett sig av för att hitta rockfestens hjärta och själ.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2010
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren

– Jag vill visa hur det går till på en festival. Och tänker skriva om sånt som andra inte vågar berätta om. Det som händer litegrann vid sidan om, säger Fredrik "Fredde" Thomasson.

I Karlskrona är han känd som krogkillen som startade rockklubb på Playbar för några år sedan. På Sweden Rock har tältstolen blivit hans varumärke.

För packningen brukar bestå av tandborste + tältstol. Det är allt. Vänner finns överallt.

- Allt fixar sig. HIttar jag ingenstans att sova så har jag min tältstol.

I år ska Fredrik Thomasson bevaka festivalen under aningen mer ordnade former. Han ingår i BLT:s redaktion och vi bor och jobbar precis som vanligt i en husbil precis intill festivalens största scen.

- Jag ska göra allt för att förmedla den där speciella festivalkänslan. För mig är människorna och gemenskapen viktigast. Jag tänker beskriva festivalen från den lika smutsiga som vackra sidan, säger Fredrik Thomasson.

Vad är ditt bästa Sweden Rock-minne?

- Oj, jag har massor, men Poisonkonserten för några år sedan var en höjdare. Alla sågade den, men jag tyckte det var fantastiskt bra, men man blir kanske lite okritisk när det handlar om ens absoluta favoritband. Hardcore Superstars var också grymma första gången de spelade på Sweden Rock.

Fredde - BLT:s Sweden Rock-bloggare

Ålder: 30 år

Bor: Karlskrona

Familj: Son och fru.

Yrke: Allt möjligt. Jobbar bland annat i en mer rockig klädbutik i Karlskrona. Och skriver denna vecka om festivallivet på Sweden Rock på Sweden Roxx-bloggen på BLT.se

Kännetecken: Stuprörsjeans, tatueringar och fullt blås från start till mål.

Tre favoritskivor

Poison - Look what the cat dragged in

Aerosmith - Get a Grip

Mötley Crue - Shout at the devil

BLT.se - läs bloggen på BLT.se/bloggar

Christian Hylse
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.