Annons
Nyheter

Västtrafik: Ingen vill sälja busskort i Svenljunga

Det är omöjligt att hitta någon som vill sälja busskort i Svenljunga anser Västtrafik.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2008

I alla andra kommuner i Sjuhärad är problemet löst. Men de två företagare som är tillfrågade uppfattar inte bussbolaget som särskilt ihärdiga i sina försök.

Västtrafik har försökt i snart ett år att hitta en återförsäljare av busskort i Svenljunga, men det är ingen som nappar säger man på Västtrafik.

Annons

– Svenljunga är vårt svarta hål, vi har lyckats hitta återförsäljare i alla andra kommuner i Sjuhärad, säger säljkoordinatorn Peter Åkerberg på Västtrafik.

Målet är att sluta med all kontanthantering på kollektivtrafiken 1 december 2009 och därför betar man nu av stad för stad för att se till att man kan köpa biljett på andra ställen än bussen.

– Jag kan inte förstå varför de inte vågar sig på det. Det drar ju folk till butikerna. Men i en liten ort som Svenljunga är konkurrensen låg, folk handlar antagligen ändå i de här butikerna, säger han.

De som har blivit tillfrågade är kiosken och Ica. Det är de enda två som uppfyller Västtrafiks kriterier. Butiken ska ha bra öppettider, vara handikappanpassad och ligga nära busstationen. Men enligt Åkerberg på Västtrafik är ingen av dem är intresserad.

– Det får inte ta någon tid från ordinarie verksamhet isåfall. De säger att de som vill ha busskort köper annat också, men det tror inte jag, säger kioskägaren Jan-Sören Svensson.

Han tror inte heller att han skulle få så mycket vinst på själva biljettförsäljningen.

– Som jag har förstått det så erbjuder de inte så mycket från Västtrafik. Men det är ingen av säljarna som har pratat om ekonomi och ersättning med mig.

Per Bynander, ägare av Ica, minns knappat att han blivit tillfrågad och kan mycket väl tänka sig att bli återförsäljare.

– De kan inte ha lagt mycket möda på att hitta någon för jag minns inte att jag har pratat med dem. Jag kan nog vara intresserad så de får väl återkomma, säger Per Bynander.

Lollo Alling

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons