Annons
Nyheter

Vargstriden riskerar att trappas upp

"Svenljungagruppen" ska träffa miljöministern Lena Ek (C). Och därefter tas ställning till om det är dags för en ny eftersöksstrejk.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2013

- Vi vill veta vad Lena Ek säger. Ska vargstammen begränsas eller får Naturvårdsverkets tjänstemän fritt spelrum att trissa upp antalet, undrar Kjell Lennartsson i Svenljungagruppen.

- När Lena Ek gick ut och sa att målet var 180 vargar ville vi visa stöd för henne – därför blåste vi av strejken. Visar det sig att man försöker bluffa oss utlyser vi en ny strejk 1 april.

Annons

27 mars träffar representanter för gruppen miljöministern i Stockholm. Och blir svaren inte de "rätta" så trappas vargstriden upp igen.

Det var planerna att sätta ut vargar i södra Kind som födde upproret. Efter ett informationsmöte i Östra Frölunda var irritationen stor, inte minst för att representanter från Naturvårdsverket och/eller regeringen saknades. Som moteld drogs en eftersöksstrejk i gång och den spred sig vidare ut i landet.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons