Annons
Nyheter

Toftalyckan får vara kvar

Det omstridda Toftalyckans särskilda boende ska finnas kvar, parallellt med trygghetsboende. Det beslutades av kommunstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2008
Ingen ska behöva flytta från Toftalyckans särskilda boende.
Ingen ska behöva flytta från Toftalyckans särskilda boende.Foto: BT/Arkiv

Beslutet är en kompromiss som innebär att Toftalyckan får behålla sitt särskilda boende. Samtidigt ska kommunen se över hur den kan omvandla en viss del av Toftalyckan till trygghetsboende. Ingen som bor där ska behöva flytta.

– Nu har kommunstyrelsen tydligt pekat på att det är viktigare att behålla ett särskilt boende på Toftalyckan än göra den besparingen. Vi kommer att ta till oss detta och aktivt jobba för att ta fram en flexibel plan för hela kommunen, säger ordförande i socialnämnden Rune Petersson, (c).

Annons

En plan ska tas fram som ser över fördelningen av särskilda boenden, trygghetsboenden och demensboenden.

Stefan Carlsson (s) är nöjd med beslutet.

– Jag är glad för att man har tagit till sig på våra synpunkter och för dom som bor i Högvad. Vi måste minska på antalet platser framöver men detta ska nu ske jämt fördelat över hela kommunen.

Tobias Hjelm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons