Annons
Nyheter

Sverigedemokrater går ihop

Sverigedemokraterna har skapat en gemensam kommunförening för Kind och Mark.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2008

Och nu börjar motioner och förslag att lämnas.

Så här långt handlar det om identiska förslag. Thomas Bengtström, ny fullmäktigeledamot för sd i Tranemo, motionerar i ämnena invandrarkostnader och dessutom uppvaktande av Tranemos äldre. Samma ämnen har hamnat i Svenljunga, men då i form av medborgarförslag i och med att sd saknar plats i fullmäktige.

Annons

Är detta ämnen som sverige­demokraterna centralt tagit fram?

– Från centralt håll lämnades det fem olika ämnen som vi borde ha som teman. Skola, invandring, äldreomsorg..., säger Thomas Bengtström.

Bokslut

Men mer styrt än så är det inte enligt Thomas Bengtström. Som i sin motion om ”mångkulturellt bokslut” räknat fram att invandringen kostar Tranemo 35 miljoner kronor under en tvåårsperiod. I kommunens beräkningar går däremot flyktingmottagningen i Tranemo med överskott. Detta eftersom merparten av flyktingarna snabbt kommer ut i arbete. Dessutom är det invandringen som ser till att Tranemo fått ett plus i folkmängdsstatistiken. Ämne nummer två är väsensskilt. Det handlar om att man årligen bör rösta fram kommunernas bästa äldreboenden.

Och dessutom ska den kommunäldste, alltså kommunens äldsta invånare, uppvaktas. Lämplig dag för själva uppvaktningen är enligt sverigedemokraterna nationaldagen.

Är det fler förslag och motioner på gång?

– Om man lämnar in motioner för motionerandets skull är man inte seriös. Men mer är på gång, nästa handlar om skolan.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons