Annons
Nyheter
Svenljungas egen grillmästare
En av Sveriges åtta bästa grillkockar heter Jesper Nilsson och kommer från Svenljunga.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2008
I helgen gick SM i grillning av stapeln för första gången. Bidraget från Sjuhärad var Limoncello-injicerad kyckling.
Trots att Jesper inte vann är han långt i från missnöjd.
Annons
– Jag har fått mycket inspiration av att snacka med de andra deltagarna och utbyta recept och idéer. Nu har jag en massa nytt jag ska provlaga hemma.
Jespers bästa tips för att på ett enkelt sätt göra grillad mat godare är att starta lite tidigare. Han brukar själv ta 6-7 timmar på sig.
– Grilla lite längre tid på en något lägre temperatur så blir köttet mörare. Maten ska inte stressas. Man måste vänta tills kolen blivit grå innan man lägger på köttet, säger han.
Ett tips vad gäller kryddning är att klappa in alla kryddor utom saltet en timme innan grillning.
Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons