Nyheter

Strömsforskrav: "Sänk hastigheten"

Bilarna kör alldeles för fort genom Strömsfors.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2008
Eivor Kulneff och Gun-Britt Rydén kräver 50 kilometer i timmen genom Strömsfors. Idag kör bilarna alldeles för fort och det är ofta nära att smälla i korsningen 156:an/Kapellvägen.
Eivor Kulneff och Gun-Britt Rydén kräver 50 kilometer i timmen genom Strömsfors. Idag kör bilarna alldeles för fort och det är ofta nära att smälla i korsningen 156:an/Kapellvägen.Foto: Katarina Anicic

Det tycker invånarna i samhället och kräver att hastigheten sänks.

– Får vi 50 kanske de kör i 70, säger Eivor Kulneff.

Vid korsningen Kapellvägen/156:an finns en spegel och en stoppskylt uppsatt, ändå är det riskabelt att köra ut.

– Det är en jäkla utfart får man säga, säger Eivor Kulneff som bor i närheten.

I fyra år har hon och vännen Gun-Britt Rydén kämpat för att få hastigheten sänkt. Idag är 70 kilometer i timmen den högsta tillåtna hastigheten.

– Det är det inte många som håller. En del kommer i hundra, säger Eivor Kulneff.

Det är 50 kilometer i timmen en bit genom samhället och invånarna tycker att man ska ha samma begränsning hela vägen genom lilla Strömsfors. De har ansökt hos myndigheterna om en sänkning men fått avslag.

– Förra gången sa de att det inte fanns anledning att bilisterna skulle köra så sakta här, säger Gun-Britt Rydén.

Nu har de samlat namnunderskrifter från i stort sett alla Strömsfors invånare. Det bor flera barn i samhället som ska ta sig till skolan och två gånger om dagen måste gå över vägen för att komma till bussen.

– En del hämtar sina barn för de är oroliga, säger Eivor Kulneff.

Senast i helgen krockade två bilar i korsningen. Ingen skadades, men det är inte första gången det händer.

– Det har ofta varit nära att smälla. De har bromsat och tutat. Trafiken går så fort idag så det är inte vettigt, säger Eivor Kulneff.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.